VETERANTENNIS

Tennis är en av de bästa idrotterna för hälsan, vilket gör det extra glädjande att konstatera tennisen är en mycket attraktiv motionsidrott bland vuxna. Tävlingsspel är för många ett naturligt inslag i utövandet.

EN IDROTT FÖR LIVET

Tennis lämpar sig väl för alla åldersgrupper och spelstyrkor. Visste du att det finns tävlingsklasser för våra allra yngsta utövare och upp till de som är över 90 år? Eller att det är en av de bästa idrotterna för hälsan? Dessutom – det är aldrig för sent att börja! Svenska Tennisförbundet verkar för bättre veterantennis genom förbundets veterankommitté. Klicka på knappen för att läsa mer om vårt arbete.

LEVANDE TÄVLINGSIDROTT

Tävlingsspel är för många veteraner ett naturligt inslag i utövandet. Våra SM-tävlingar är stora höjdpunkter och omtyckta samlingspunkter för landets tävlingsveteraner från 35 till över 85 år. 2018 lockades 551 spelare till utomhusmästerskapen medan 426 spelare deltog i inne-SM. Regionmästerskap för veteraner spelas i samtliga sju regioner och därtill arrangeras ett stort antal nationella tävlingar med veteranklasser året om.