Foto: Johan Lilja

Tredje raka finalen – tredje guldet.
Enskede LTK:s damer försvarade mästartiteln i finalen av Elitserien powered by MATCHi.

Finalmotståndaren Påvelunds TBK har varit årets sensation i damernas elitserie. Inför söndagens final hade klubben inte förlorat en enda match – i sin debutsäsong i den högsta serien.

Men på söndagen tog segersviten slut mot de regerande mästarna.

Lagen möttes förra helgen i grundserien och då vann Påvelund med 3–1. Den här gången krävdes ett avgörande matchtiebreak i dubbel för att skilja lagen åt. Ställningen var nämligen helt jämn (2–2) efter dubbelmatchen och de tre singlarna.

Där var Enskedes Berfu Cengiz och Katarina Jokic starkast. SM-guldet säkrades efter 10–8 mot Malene Helgö och Alexandra Viktorovitch.
– Otroligt kul! Det är det här vi har jobbat för hela veckan. Alla matcher var så nära hela tiden, när det väl var klart kändes det helt fantastiskt.
– Det är ett underbart gäng, det är som att vi är ett lag på riktigt vilket inte är vanligt i tennissammanhang. Vi har haft så kul och kämpas oss igenom allting tillsammans. Jag är så stolt över alla i laget och även mig själv, säger Fanny Östlund, som vann sin match på andrasingeln.

I Påvelund var besvikelsen stor, men klubben kan blicka tillbaka på en fin första säsong i elitserien.
– Det har varit en fantastisk debutsäsong – kul för klubben och framför allt för tjejerna. Men det är klart att man är besviken när det är så nära och det handlar om ett par bollar som avgör finalen. Jag lider med tjejerna, de har gjort en så bra serie och snubblar på målsnöret. Men vi kunde inte ha gjort mer. Vi har gjort allt vi har kunnat och i slutändan ska något lag vinna. Nästa år får vi ta revansch, säger Pontus Larsson, lagledare.

Enskede LTK–Påvelunds TBK 3–2

Singel 1: Berfu Cengiz–Malene Helgö 5–7, 2–6
Singel 2: Fanny Östlund–Alexandra Viktorovitch 7–6, 6–1
Singel 3: Paulina Milosavljevic–Anastasia Pettersson 4–6, 1–6
Dubbel 1: Katarina Jokic/Mathilda Vidgren– Sofia Brun/Sophie Sundström 6–3, 6–1
Dubbel 2*: Berfu Cengiz/Katarina Jokic–Malene Helgö/Alexandra Viktorovitch 10–8
*Avgörande matchtiebreak