Spanien med Rafael Nadal i spetsen vann Davis Cup Finals i fjol. Foto: Bildbyrån

I november utses tennisens världsmästare i Davis Cup by Rakuten Finals. Nu står det klart vilka 18 länder som slåss om titeln i slutspelet – Sverige kan ställas mot stornationer som Spanien, Serbien och Ryssland.

Helgens Qualifiers-möte hemma i Kungl. Tennishallen innebar av svensk tennis största framgångar de senaste åren. Sveriges Davis Cup-lag, lett av nya kaptenen Robin Söderling, besegrade Chile med 3–1 och blev därmed en av tolv kvalvinnare som tar plats i Davis Cup Finals i Madrid den 23-29 november i år.

Slutspelet lottas torsdag 12 mars klockan 17.00 svensk tid. Då delas de 18 länderna upp i sex grupper. De sex gruppvinnarna, tillsammans med de två bästa tvåorna, går vidare till kvartsfinal. Se möjliga motståndare till Sverige längst ner i artikeln.

Sverige gör sitt första framträdande i Davis Cup Finals. I fjolårets premiärupplaga av världsfinalen vann Spanien.