Svenskhoppet i Swedish Ladies står på midsommaraftonen till Fanny Östlund, som tillsammans med schweiziskan Jenny Dürst spelar om en finalplats i Swedish Ladies i Ystad.
– Den här matchen betyder mycket då det är min första semi i dubbel i en 40
000-dollarstävling, säger Östlund.

I torsdagens andraomgångar på Saltsjöbadens Tenniscenters försvann de två kvarvarande hemmahoppen i singelturneringen. Kajsa Rinaldo Persson, Ystads TK fick en bra start mot 19-åriga amerikanskan Elvina Kalieva, rankad 178. YTK-spelaren vann första set 6–3 men fick till slut se sig besegrad efter avslutande 0–6, 3–6. Toppseedade förhandsfavoriten Kaia Kanepi, som besegrade Jacqueline Cabaj Awad i öppningsrundan, blev för svår även för Caijsa Hennemann, KLTK. Estländskan säkrade kvartsfinalbiljetten i raka set: 6–4, 6–2.

I dubbelturneringen är samtliga fyra toppseedade par kvar i titelkampen. Ett av dem är svensk-schweiziska duon Fanny Östlund, USIF och Jenny Dürst, som på torsdagen säkrade semifinalplatsen efter vändning: 4–6, 6–3, 10–4 mot Yuliya Hatouka/Ksenia Zaytseva.
– Matchen stod och vägde en del men som alltid är det otroligt kul att få med sig en vinst.
– Det känns väldigt bra och tryggt att spela med Jenny. Vi kompletterar varandra fint. Det är vår sjätte tävling tillsammans i år, förhoppningsvis blir det fler, säger Östlund.

I semifinalen väntar toppseedade paret Isabelle Haverlag, Nederländerna/Despina Papamichail, Grekland.
– Den här matchen betyder mycket då det är min första semi i dubbel i en 40 000-dollarstävling. Och att det är på hemmaplan gör ju det ännu bättre. Och superkul på ett sånt fantastiskt ställe som Ystad!
– En tuff utmaning mot två väldigt duktiga spelare, men vi är taggade till tusen för att gå in och göra vår grej, säger Östlund.