Vi kollar läget med Fair Play TK:s klubbchef David Gustafsson inför elitmötet som startar på onsdagen och pågår i tre dagar. I samtalet som du ser och hör i klippet ovan pratar David bland annat om vilken roll Malmöklubben har i Tennissverige i stort.
– Att jämföra hur stor del vi har i svensk tennis är kanske svårt att svara på, men jag tycker att vi åtminstone tar ett stort ansvar för vår region och för våra spelare. Vi har två heltidsanställda som jobbar enbart med elit och ytterligare tre som jobbar med tävlingsgrupperna för juniorer.

Hur ser du på svensk elittennis?
– Det saknas kanske inte en röd tråd men den kunde varit rödare. Vi behöver vara tydligare i om och hur vi ska samarbeta och vilken som är den svenska modellen. Förhoppningsvis kommer vi prata budget och vilka resurser vi har för att satsa på svensk elittennis och hur det ska användas. Många tycker det är tråkigt att prata pengar, jag tycker det är ganska kul, säger David och tillägger:
– Vi bör fokusera på våra gemensamma kontaktytor och där vi tycker likadant oavsett eventuella meningsskiljaktigheter. Jag tror att alla på mötet är överens om att vi vill få fram fler och bättre spelare och det är en väldigt bra utgångspunkt. Sen finns det väldigt många olika åsikter på hur det ska göras men det är viktigt att enas om en linje. 

Hör mer i inslaget ovan.