Sju svenska spelare tog sig vidare till andra omgången i singel i Kungens Kanna och Drottningens Pris på tisdagen; Fabian Engkvist, Hellas TK, Mick Ilnicki, Fair Play TK, William Kjellberg, KLTK, Jesper Ekoff, USIF, Jessica Sundvall, Salk, Lisa Noltorp, Fair Play TK och Tiana Tian Deng, Salk.
När onsdagen kom var var det dock bara den sistnämnda spelaren som tog sig vidare i tävlingen, som håller den högsta nivån på Tennis Europes juniortour.

På tisdagen vann hon en stenhård tresetare med avgörande tiebreak. Då sa hon att hon inte gillade att spela tiebreak.
På onsdagen var det dags igen, tre set och avgörande tiebreak – mot finskan Milla Kotamaeki.
– Nu kanske jag gillar tiebreak, säger hon med ett skratt och fortsätter:
– Jag vill ju helst inte att det ska vara så här spännande, men det är kul för publiken antar jag, säger hon i inslaget nedan. 

 

Tiana vann till slut med 3-6, 6-1, 7-6(4) inför ögonen på tränare, vänner och övrig publik på bana 1 i Kungl. Tennishallen.
– Jag älskar detta! Det brukar inte vara så mycket publik när jag spelar, så det är häftigt. Det betyder mycket att gå vidare för jag har velat spela den här tävlingen sedan jag var liten.

Blir det vinst mot Marilyn van Brempt från Belgien på torsdagen är Tiana Tian Deng klar för kvartsfinal i tävlingen hon drömt om att spela.
Traditionstyngda Kungens Kanna & Drottningens Pris är ett samarrangemang mellan Svenska Tennisförbundet och KLTK. I inslaget nedan möter du några som jobbar med det stora arrangemanget.