I samband med lördagens förbundsmöte delades en rad utmärkelser ut i form av en film (se den i spelaren ovan).

Åke Erikssons vandringspris till största klubb delas ut till den klubb som har flest medlemmar.
Pristagare 2020: Fair Play TK (2 939 medlemmar)
”Vi är jättestolta över detta. Det är hårt arbete som ligger bakom. Vi har arbetat väldigt länge med att höja kvaliteten i breddverksamheten. Att se till att våra tränare är uppdaterade och utbildade. Tränarna är verkligen nyckeln för att lyckas få ihop en stor verksamhet och bibehålla de aktiva i olika åldrar att fortsätta med sin tennis så länge som möjligt”, säger Fair Play TK:s klubbchef Janne Immonen.

Åke Erikssons vandringspris till näst största klubb delas ut till den klubb som har näst flest medlemmar.
Pristagare 2020: SALK (2 731 medlemmar)
”Det är verkligen med stor glädje som jag å SALK:s vägnar tar emot Åke Erikssons vandringspris för näst flest antal medlemmar. SALK står för Stockholms Allmänna Lawntennis Klubb. Ordet Allmänna är intressant i sammanhanget. Det ska tolkas som att klubben välkomnar alla att bli medlemmar och framför allt att det inte finns någon medlemstak”, säger Martin Flink, ordförande i SALK.

Marcus Wallenbergs vandringspokal till bästa klubb i SM.
Pristagare 2020: Fair Play TK
“Vi är fantastiskt nöjda och stolta. Tack vare våra många duktiga spelare har vi gjort det bästa året i klubbens historia i lagsammanhang. Vi har två 15-årslag som är i SM-slutspel, båda 18-årslagen gick till final varav det ena vann och herr- och damlagen gick till final i elitserien. Filip Bergevi vann herrarnas guld ute och Kajsa Rinaldo Persson vann silver, säger Janne Immonen.

Mackes Trofé
Delas ut till en klubb som varit särskilt framgångsrik i sitt barn- och ungdomsarbete. Juryn består av Svenska Tennisförbundet, KLTK och Stiftelsen Båstadtennis
Pristagare 2020: Karlstads TK
Motivering: ”Karlstads TK:s utveckling har under de senaste åren gått i raketfart. Idag har klubben en fullbelagd tennisverksamhet där flera positiva inslag sticker ut men i grund och botten finns det en tydlig färdriktning, så med andra ord verksamhetsplanen är väl förankrad på alla nivåer. Kanske just därför är det inte så märkligt att många medlemmar väljer att engagera sig när klubben är så transparant. Alla ålderskategorier tycks ha hittat tjusningen med tennisbollen men det mest anmärkningsvärda i denna omvälvande förändring är ändå antalet ungdomar som löst tävlingslicens och numera deltar i tävlingsverksamheten. Med totalt 168 tävlingslicenser, varav 110 stycken är barn och ungdomar, så placerar sig Karlstad TK på samma nivåer som många av Tennissveriges största klubbar. Karlstad TK är ett gott exempel på att allt är möjligt och de har genom sitt engagemang och en tydlig strategi snabbt blivit en vägvisare och inspiration för andra klubbar. En värdig mottagare av Mackes Trofé 2020, för ett särskilt framgångsrikt barn- och ungdomsarbete”.

“Det är superkul för klubben, speciellt då barn- och ungdomsarbete ligger en varmt om hjärtat. Den här utmärkelsen är en bekräftelse för att vi gör rätt saker. Det här priset sätter lyskraft på alla de pusselbitar vi jobbat med i vårt föreningsbygge på senare år. Detta är härligt och inspirerande!, säger Jonas Wahrolin, ordförande i Karlstads TK.

Silverplaketten
Personen ska under lång följd av år ha medverkat till en utveckling av tennissporten som är av extraordinär betydelse
Tilldelas: Percy Rosberg.
Motivering: Silverplaketten tilldelas i år Percy Rosberg som med sitt kunnande, tålamod och lugn förädlat en rad talanger att nå yppersta världstoppen i tennis. Hans blick för spelarens egenskap och potential var under hans aktiva karriär exceptionell. På uppdrag av Svenska Tennisförbundet fick Percy uppdraget att anordna träningsläger runt om i landet i jakt på talanger. I Södertälje fick Percy för första gången kontakt med den då elvaårige Björn Borg. Resten är historia. Stefan Edberg, Magnus Norman och Joachim ”Pim-Pim” Johansson är andra spelare som Percy tränat från tidig ålder – hans betydelse för utvecklingen av svensk tennis sträcker sig längre än så. Redan som 25-åring ställde han om från spelare till tränare och anställdes på SALK där han skulle stanna under hela tränarkarriären.
Percy Rosberg var själv en av Sveriges bästa tennisspelare på sin tid. Han blev svensk juniormästare och spelade under seniortiden många internationella tävlingar. Han var som bäst rankad fyra i Sverige och ingick under flera år i det svenska namnkunniga Davis Cup-laget. 
Som människa och tränare är Percy med sin stora passion och engagemang för tennissporten väl värd Silverplaketten”. 

”Jag vill framföra ett tack till alla som varit involverade i att jag skulle få den här utmärkelsen, vilket jag sätter ett stort värde på. Jag tackar så mycket”, säger Percy Rosberg.