Det var redan klart att en svenska skulle nå semifinal i singel då Caijsa Hennemann (Helsingborgs TK) och Fanny Östlund (USIF) möttes i fredagens ena kvartsfinal. Matchen avbröts dock plötsligt i första set, då Fanny tvingades ge upp på grund av skada vid 4-0 till Caijsa.
– Jag fokuserade bara på mitt spel i början, men jag märkte att det inte var Fannys dag. Jättekul med semifinal men också jättetråkigt för Fanny. Jag ska lägga upp en bra plan inför semifinalen, sa Caijsa Hennemann direkt efteråt.

I lördagens semifinal väntar tredjeseedade Irina Khromacheva som i sin kvartsfinal slog ut Malene Helgo 6-2, 6-0. I den andra semifinalen möts förstaseedade Ipek Oz och Misaki Matsuda.

I dubbelturneringen var det på förhand klart att det skulle bli åtminstone en svenska i final. Och där får Fanny Östlund (som fick klartecken från physion) en ny chans mot Caijsa.
Fanny Östlund och Julie Belgraver vann mot June Björk (Trollbäckens TK) och Julita Saner (Upsala TK) 6-3, 6-2. Samtidigt blev det vinst för Caijsa Hennemann och Mona Barthel mot Emily Appleton och Ali Collins 3-6, 6-3, 10-8.

En härlig lördag att se fram emot i Båstad alltså.