Spelare från 32 nationer är med i årets Kungens Kanna & Drottningens Pris. 

I dag drog kvalet igång i de båda tävlingarna där de främsta 14-åringarna gör upp om värdefulla poäng som från detta år är fler än tidigare eftersom turneringen återfinns i den nya divisionen Super Category, skriver KLTK i ett pressmeddelande.

Endast en kille och en tjej från Sverige är direktkvalificerade. Övriga 23 svenska spelare har fått plats i helgens kval genom wild cards. Se hur det går i kvalet här!

I Drottningens Pris ligger ett tungt favorittryck på ett år unga Brenda Fruhvirtova från Tjeckien. Brenda är titelförsvarare i Stockholm och har en färsk titel från Tarbes i bagaget. Kanske kan en av de engelska tjejerna blanda sig i slutsegern. Det brittiska laget har tagit sig till semifinal i Winter Cups och har ännu inte förlorat en individuell match.

Favorit bland pojkarna är Atakan Karahan från Turkiet som var i final i årets första Super Category-turnering i Ryssland och som tog sig till semifinal i Tarbes. Oleksandr Ponomar från Ukraina är en annan av favoriterna till slutsegern på söndag. Han vann stortävlingen i Tarbes för några veckor sedan. Nicolai Baruskov är ett annat namn som arrangören tycker att publiken kan hålla ett extra öga på under veckan. Den tyske spelaren är ännu obesegrad i Winter Cups där Tyskland nu tagit sig till semifinal.

Mer info om tävlingen här!