Vintertouren startar om och det blir ett häftigt startfält när Tabergsdalens TK drar igång veckans tävling. 
– Det blir ju speciella förhållanden, men vi har gjort allt vi kunnat enligt de senaste restriktionerna. Vi har varit i kontakt med smittskyddsläkare och det kommer bara vara de tävlande som får vistas i hallen. Matcherna sänds på sporteye.se så alla som är intresserade kan följa matcherna från tv-soffan, säger tävlingsledare Ola Ellbring i Tabergsdalens TK.

Den småländska klubben är van vid att arrangera tävlingar. Sommartouren har spelats här sedan 1994 och klubben har haft tio SM-slutspel under åren 2007-2016.
Nu är det som sagt åter dags för en vintertourtävling på de fyra inomhusbanorna.
– Det gäller ändå att vara på tårna, för allt kan hända när det är tävling. Det vi märker är suget på att tävla nu när det inte finns så många turneringar. Alla tränar hemma i sin håla och en del är på gränsen för att kunna spela utomlands. Då är vintertouren perfekt.

Jonathan Stenberg är ett av hemmahoppen i veckans vintertourtävling. Foto: Tabergsdalens TK

Arrangörsklubben har fått drygt 200 anmälningar till de åtråvärda startplatserna där det finns plats för 24 spelare i huvudtävlingen och 16 i kvalet.
– Hade vi gett plats till alla 200 så hade vi fått starta förra veckan. De platser vi har till förfogande går enligt reglerna till elitspelare. I kvalet har vi vigt några wild cards till våra egna spelare. Vi vill ju släppa fram klubbens spelare och det är mycket därför vi arrangerar tävlingen.

Efter onsdagens sign-in lottades spelträdet. Där återfinns bland andra de båda förstasseedade GLTK-spelarna Marina Yudanov och Markus Eriksson. Kvalet startar i dag, torsdag, och huvudtävlingen drar igång på fredag med finaler på söndag. 

Till sist undrar vi hur Tabergsdalens TK upplevt det märkliga tennisåret 2020.
– Vi ställde på eget bevåg in en tävling i slutet av mars. Osäkerheten då var stor och man visste inte var det skulle landa. I maj blev det inget Next Generation och inte heller någon sommartourtävling. Träningarna rullade på under sommaren och hösten fram till novemberlovet. Vi har kunnat hålla igång juniorklasserna i mindre omfattning. Vi vill inte tappa spelarna i spannet 16-18 år och vi måste hitta vägar för att hålla igång dem. Rörelse är viktigt, säger Ola Ellbring.

En positiv effekt som många andra klubbar noterat är trycket på banorna. Uthyrningen har varit större än någonsin.
– Trycket på banorna under julhelgerna har varit stort. Det är ingen som varit iväg och många har använt ledigheten till att spela. Omklädningsrum och annat är stängt, men det har fungerat bra ändå. Caféet har varit stängt sedan novemberlovet och då är det skönt att vi har tagit igen det ekonomiska tappet på banorna.