Rebecca Peterson njuter av de varma dagarna med familjen i Båstad. På tisdagen börjar allvaret och sverigeettan är redo. 

Rebecca Peterson kom från Wimbledon till Båstad på fredagskvällen och har fått några dagar med träning.
– Det var ett ganska bra tag sedan jag spelade på hemmaplan, så det känns kul att vara tillbaka i Båstad och förhoppningsvis blir det en bra vecka. Det har varit jättebra att få några dagar på gruset eftersom jag kommer från gräset, säger Rebecca efter träningen på bana 1 (intill centercourten) i Båstad.

Med på banan är som vanligt pappa och tränaren Mart Peterson, men också systerdottern som dels springer runt med ett racket i handen och försöker få Rebeccas uppmärksamhet, dels klättrar upp i domarstolen.
– Det känns jättebra att få lite extra tid med hela familjen här. Det är sällan jag har med mig hela familjen, det är oftast bara jag och pappa som är ute och reser. 

Hon kan se tillbaka på en säsong så här långt som varit både upp och ner. Magsjuk och inte hundraprocentig kunde hon inte göra sig själv rättvis i Wimbledon.
– Vi har jobbat på ganska många grejor den här säsongen, men framför allt att ha lite högre tempo och röra sig lite bättre på banan. Det finns många grejor som måste bli bättre, säger Mart Peterson och tillägger:
– Det är jätteroligt att vara här. Båstad är nog den skönaste tävlingen på hela året. Vädret har varit bra och vi har gjort allt vad vi kunnat, så vi borde vara redo för tävlingen. 

Rebecca själv säger så här om säsongen hittills:
– Det har varit upp och ner, men samtidigt tycker jag att jag utvecklat väldigt många saker. Jag har inte haft jättemånga bra resultat, men slagit en del bra spelare. Jag utvecklas åt rätt håll och huvudsaken är att jag håller mig skadefri. 

Hon gillar också att så många svenskor har fått chansen i Nordea Open. Förutom Rebecca själv och Mirjam Björklund och Cornelia Lister, så har sex svenska spelare fått wild card.
– Jag tycker det är väldigt bra. En sådan här tävling ger möjlighet för fler svenska spelare att kunna tävla mot ett starkt internationellt motstånd. Så många tävlingar som möjligt i sitt eget land skapar fler möjligheter för fler att komma och titta. De små som ännu inte börjat spela och som tycker det ser kul ut kan få inspiration. Det ör ju det som det handlar om, att bygga vidare generation efter generation och då behövs de här tävlingarna, säger Rebecca som tycker ämnet är viktigt.
– För mig personligen är den här tävlingen väldigt viktig. Jag kommer ihåg när den här tävlingen fanns i Stockholm, då var jag där och tittade. Jag har ju varit och tittat på alla de här tävlingarna, som till exempel Stockholm Open. Det är det som får en att tycka ”det där är coolt, det där skulle jag också vilja göra”. Då väcks ju drömmen till liv på ett sätt än om du aldrig upplevt det. Du måste få en vision för att kunna möjliggöra en dröm. 

Hur ser du på chanserna att vinna Nordea Open i år?
– Det enda jag fokuserar på är match efter match. Jag vill blir bättre som tennisspelare och då måste jag försöka spela mitt spel, oavsett vem det är jag möter eller vilken match det är. Alla som är här kan spela och det finns ingen där man bara går in och tror att man ska vinna enkelt. Det är tufft varenda dag så jag kommer fokusera på en dag i taget. Det är som med träningarna. Nu har jag tränat och ska ladda om och i morgon är det match. Jag ser fram emot utmaningen som kommer. 

På tisdagen gör Rebecca entré på centercourten i Båstad, hon möter amerikanskan Grace Min senare på eftermiddagen.