Favoriterna i elitserien för damer fortsätter leverera enligt förväntan. Samtidigt tog Helsingborgs TK lagets första seger för säsongen.

Enskede LTK och Fair Play TK kör över allt motstånd så här långt. Den här gången var det Salk som hemma i Salkhallen kammade noll mot regerande mästarna Enskede LTK, även om det var nära i två av matcherna.
Polina Leykina och Tilde Strömquist tvingade fram ett tiebreak mot Pemra Ozgen och Tena Lukas i första dubbeln som slutade 6-7, 3-6.
I förstasingeln fick Tena Lukas kämpa för det mot Polina Leykina där Enskedes nyförvärv till slut kunde vinna med 6-4, 7-5.
– Vi spelade riktigt bra förutom i dubblarna där det blev tufft. Jag är jätteglad att tillhöra det här laget, det känns som hemma, säger Tena Lukas.
– Det var inte lätt i dubblarna, man vet aldrig hur det ska gå. Jag är glad över hur hela laget presterade, säger Ana Vrljic.

Även Fair Play TK har gasen i botten vilket drabbade Lidköpings TK den här gången. Det var i andrasingeln som Lidköping hade chansen där Adrijana Lekaj till slut fick ge sig mot Sofia Nami Samavati.
Dea Herdzelas från Bosnien-Herzegovina är tillbaka i Fair Play TK där hon spelade för två år sedan. Hon är för tillfället 237:a i världen och siktar på spel i Australien i januari.

Dea Herdzelas.

– Jag har kanske haft mitt bästa tennisår någonsin och det är bra för mig att få lite matcher nu för att utveckla spelet ytterligare. Jag gillar det här underlaget, vilket gör det lätt när jag servar, säger Dea som är nöjd med hennes och lagets insats mot Lidköpings TK.
– Jag försökte hålla fokus från början och spela enkelt. Jag spelade dubbel med Martha (Matoula) för andra matchen i rad och vi spelar bra tillsammans. Jag älskar att spela hemma här i Malmö. Vi har en bra lagkänsla och det känns verkligen som hemma här. 

Upsala TK är ett av lagen som vill he toppduon en match om finalplatserna. På söndagskvällen vann laget hemma i Uppsala mot GLTK med 5-1 efter komfortabla segrar i fem av matcherna. Julia Terziyska och Susanne Celik tappade bara ett game vardera i första- och tredjesingeln och Julia Lövqvist vann sin match efter tre tappade game.
Det var i andrasingeln som göteborgslaget kunde ta en vinst med sig hem. Matylda Burylo vände och vann mot Julita Saner 2-6, 6-1, 10-7. 

Bella Bergkvist Larsson och Tilda Hessleryd.

Det var mungiporna uppåt för Helsingborgs TK som kunde ta lagets första tvåpoängare den här säsongen. Segersiffrorna i bortamatchen mot Växjö TK stannade vid 5-1.
Louise Wikander och Bella Bergkvist Larsson tappade ett game vardera på första- och andrasingeln och övriga matcher gick också i två set.
För Bella Bergkvist Larsson och Tilda Hessleryd – som spelade ena dubbeln tillsammans – är det första säsongen i elitserien.
– Jag tycker det känns bra med laget och alla som hejar på en, det har man inte är van vid i tennis annars, säger Tilda.
– Det är jättekul att spela i lag och det blir en bra stämning när man hejar på varandra, säger Bella. 

Elitserien, damer: Omgång 3 av 7

Växjö TS – Helsingborgs TK 1-5
Salk – Enskede LTK 0-6
Fair Play TK – Lidköpings TK 6-0
Upsala TK – GLTK 5-1

Fjärde omgången, tisdag:

Enskede LTK – Lidköpings TK (14.30)
Helsingborgs TK – Upsala TK (15.30)
GLTK – Växjö TK (16.45)
Fair Play TK – Salk (17.00)