TENNISHJÄRTA

Med initiativet Tennishjärta vill vi inspirera till rörelse och visa att tennis är en rolig, utvecklande och hälsofrämjande idrott för alla.

TENNIS FÖR HJÄRTAT. HJÄRTA FÖR TENNIS.

Kärnan i Tennishjärta är aktiva, ledare och andra personer som är engagerade inom tennisen på olika nivåer. Med initiativet vill vi visa att tennis är en rolig, utvecklande och hälsofrämjande idrott för alla. Vi vill inspirera framtida utövare till att vilja slå sina första slag och få nuvarande utövare att känna sig stolta över att vara del av tennisfamiljen. Med start i slutet av augusti kommer Tennishjärta att synas i olika former i Svenska Tennisförbundets digitala kanaler, där en rad personer vittnar om vad tennisen betytt och betyder för dem. I samarbete med Hjärt-Lungfonden driver vi även en insamling där hela Tennissverige går samman för att samla in pengar till forskning för ett längre och friskare liv.

CORNELIA, 27
IDA, 17
CHRISTER, 80
BENGT, 75
EDITH, 66
LARS, 73
ANDERS, 59
FILIP, 26
ANN-MARI, 75
MARIA, 67
JOHN, 7

TENNISFÖRBUNDET & HJÄRT-LUNGFONDEN.

Svenska Tennisförbundet vill bidra till ökad hälsa både på och utanför banan. Därför är vi stolta över vårt nya samarbete med Hjärt-Lungfonden, som arbetar med att bekämpa den vanligaste dödsorsaken i Sverige: hjärt-kärlsjukdom. Tillsammans startar vi nu en insamling där alla landets tennisklubbar också uppmanas att starta sina egna insamlingar till forskning för ett längre och friskare liv. Samarbetet är tvåårigt och målet är att samla in 500 000 kronor till forskningen.

Visa tennishjärta du också och stöd vår insamling till hjärtforskningen. Swisha valfritt belopp till 909192 7 och märk gåvan med 930065.

Till insamlingen

KLUBBAR – VISA TENNISHJÄRTA OCH VINN EN HJÄRTSÄKER ZON!

Alla klubbar som startar en egen insamling är med och tävlar om en ”Hjärtsäker zon”. I priset ingår HLR-utbildning för personal och tävlingsjuniorer samt en hjärtstartare. För att kunna vinna ska klubben ha samlat in minst 1 500kr till den 10 augusti 2021. Vinnaren presenteras på Tennisens dag 2021.

Att vara med i #tennishjärta är enkelt. Allt ni behöver göra är att gå in på hjart-lungfonden.se/tennishjarta och starta en egen insamling i klubbens namn. Gör insamlingen personlig med text och bild och sedan är det bara sprida länken till medlemmar, vänner och bekanta. På länken nedan finns material som ni kan använda för att marknadsföra er insamling och information hur ni skapar en egen QR-kod till er insamling.

AKTUELLT

EN LEDANDE OCH FRAMGÅNGSRIK IDROTT, FÖR LIVET, HELA LIVET

Game Change 2030