Hoppa till sidans innehåll

Tennisgymnasium


Nu är det hög tid för dig som går ut högstadiet att fundera på hur din fortsatta tennissatsning ska se ut. Det finns i dag elva olika gymnasiealternativ för dig.

På utvalda ställen i landet erbjuds ett vässat program för dig som har ambitionen att satsa mot en elitkarriär som seniorspelare och vill kombinera tennis med studier på gymnasienivå.

Gymnasieverksamhet bedrivs på två nivåer:

  • Riksidrottsgymnasier (RIG) 
  • Nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU)

RIG:en får ett extra ekonomiskt stöd från Riksidrottsförbundet och har så kallat riksintag. På RIG kan du läsa upp till 700 poäng i ämnet specialidrott. Våra RIG finns i Båstad och Lidköping. Här tränar du både på skoltid och i anslutning till skoldagen. Båda gymnasierna har också omfattande tävlingsprogram med såväl nationella som internationella tävlingsresor.

NIU har mer regional karaktär men har ändå goda möjligheter att erbjuda ett bra upplägg i ditt närområde. På ett NIU läser man normalt 400 poäng specialidrott. Minst tre träningspass i veckan ligger på skoltid. Alla våra NIU-verksamheter samverkar med en eller flera klubbar för att sammantaget kunna erbjuda en bra helhetslösning för din tennissatsning. Våra nio NIU-skolor finns i Göteborg, Helsingborg, Karlskrona, Malmö, Stockholm, Täby, Uppsala, Umeå och Växjö.


Att studera på RIG/NIU

Vilket studieprogram passar dig? Hur är det att plugga på tennisgymnasium? Och hur går antagningen till? Vi har samlat den viktigaste informationen i en pdf som du kan ladda ner här:


Ansökan studiestart HT 2019

Ansökningsperioderna för HT 2019 har passerat.


Allmänna frågor om tennisgymnasium besvaras av Niklas Fjeldstad, Svenska Tennisförbundet, 010-444 04 17.

Uppdaterad: 31 AUG 2018 09:57 Skribent: Svenska Tennisförbundet
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK