Efter sju matcher på 19 dagar är damernas elitserie över och kvar återstår SM-finalen i Malmö där Fair Play möter Upsala TK på lördagseftermiddagen.

Malmöklubben har prenumererat på finalplatser på hemmaplan de senaste tio åren och efter fjolårets förlust mot Helsingborg är förstås hungern större än någonsin efter en ny titel.
– Vi övertygade i serien även förra året, men när det var dags för final kom Helsingborg med ett jättebra lag. Det har jag haft i åtanke i år. Även om det varit stora siffror i matcherna i serien i år så har det varit jämnt i någon match. Enskede och Upsala är nog de bästa vi mött och där det varit jämnast. Mot Enskede hade vi verkligen turen på vår sida även om vi vann med 5-1, säger Kajsa Rinaldo Persson. 

22-åringen flyttade till Malmö för 1,5 år sedan men har tillhört Fair Play TK sedan januari 2018. Dessförinnan gjorde hon ett par säsonger i Tabergsdalens TK, men Växjö TS är moderklubben där hon spenderat flest år.
Kajsa var oerhört framgångsrik under junioråren med landslagsspel och sex SM-guld i singel och fyra i dubbel. Hon vann som 17-åring både singel- och dubbeltitlar i dåvarande 10 000-dollarstävlingarna och fått wild card till WTA-tävlingen i Båstad.
De senaste åren har hon dock haft otur med skador.
– Jag opererade handleden i augusti och har jobbat mig tillbaka. Jag har haft problem med skador från och till senaste åren. Nu ska jag göra allt för att hålla mig skadefri, för tanken är att jag ska börja resa och tävla mycket igen. Den här säsongen har varit så hackig, så därför har det varit jättekul att spela i elitserien, säger Kajsa och kommer in på sitt lag:
– Vi har haft så kul i år, både tjejerna och killarna tillsammans. Jag tror att en av de stora anledningarna till att det gått så bra är att vi haft så kul ihop.

Foto: Kajsa Rinaldo Perssons instagramkonto

Den här säsongen har hon bäst statistik av alla spelare i elitserien med 14 vinster på lika många matchen. Cornelia Lister (Fair Play TK) och Fanny Östlund (Upsala TK) har 12-2 i matcher.
– Jag har spelat tredje- och fjärdesingel och har kanske varit favorit i många matcher, men de ska spelas om det och jag har gjort så gott jag kan. Vi är supernöjda med säsongen och har gått in för att vinna varje match med 6-0. Vi har bara förlorat två av 42 matcher, så det vore dumt att klaga.

När lagen möttes i serien i Uppsala så vann Fair Play med 5-1. Några stora favoriter ser ändå inte Kajsa att hennes lag är.
– Stora favoriter vet jag inte om vi är, för det är jättestor skillnad att spela en final mot en vanlig seriematch. Det märkte vi förra året mot Helsingborg. Det går inte att jämföra. Fair Play är alltid favoriter, så var det även när jag kom utifrån till klubben, säger Kajsa och fortsätter:
– Vi är sugertaggade inför finalen. När vi möttes i Uppsala vann jag och Dea (Herdzelas) dubbeln mot Fanny Östlund och Julita Saner. Det blev en bra start och det är viktigt. Det var en jämn match i övrigt men vi fick övertaget. De har ett jämnt lag, så vi får se hur de ställer upp. Vi får i alla fall för 2-0 efter dubblarna, den målsättningen måste vi ha.

Guldlaget 2017. Foto: Fair Plays instagramkonto

Klockan 14 är det dags på Fair Play stadion. Elfte raka SM-finalen för Fair Play-tjejerna väntar. Precis som i serien så inleds matchen med två dubblar följda av fyra singelmatcher.
Nu hoppas Kajsa på mycket folk.
– Helsingborg hade med sig mycket folk förra året. Det blir kanske svårare för Uppsala som har många mil att resa, men jag har sagt till folket i Malmö att vi behöver all stöttning vi kan få. Vill man se bra tennis ska man komma och titta, säger Kajsa med ett skratt. 

Fair Play TK:s elitseriematcher 2019
Fair Play – Enskede LTK 5-1
Fair Play – SALK 6-0
Helsingborgs TK – Fair Play 0-6
Upsala TK – Fair Play 1-5
Näsbyparks TK – Fair Play 0-6
Fair Play – Tabergsdalens TK 6-0
Fair Play – GLTK 6-0

Upsala TK:s elitseriematcher 2019
Näsbyparks TK – Upsala TK 1-5
Helsingborgs TK – Upsala TK 4-2
Upsala TK – SALK 4-2
Upsala TK – Fair Play TK 1-5
Upsala TK – Enskede LTK 6-0
Upsala TK – GLTK 5-1
Tabergsdalens TK – Upsala TK 0-6

Senaste fem SM-finalerna
2014 Fair Play – Helsingborgs TK 4-2
2015 Fair Play – GLTK 5-1
2016 Fair Play – SALK 5-1
2017 Fair Play – Upsala TK 6-0
2018 Fair Play – Helsingborgs TK 1-5

Sluttabell och matchfakta

Läs också: Upsalaspelaren: “Vi åker till Skåne för att ta guld”