5,4 miljoner kronor ska bidra till att tennisen fortsatt står stark efter pandemin.
Här är de sex olika stöd som tagits fram för att ge extra kraft i återstarten ute i tennis-Sverige.

Pandemin och restriktionerna har inneburit konsekvenser för hela idrottsrörelsen, så även för tennisen. Oron har bland annat varit stor för att de utövare som under lång tid inte har fått tävla – och i vissa fall kanske inte ens träna – ska hitta tillbaka till tennisen.

Svenska Tennisförbundet har erhållit 5,4 miljoner i återstartsmedel som kommer att fördelas på sex olika stöd. Syftet med dessa är att behålla och rekrytera medlemmar, främja och öka tävlingsspelandet samt att få fler ledare och funktionärer att utbilda sig.

För blivande eller nuvarande tränare samt funktionärer kommer flera utbildningar att vara kostnadsfria hösten 2021: Tennisens plattform, TGU 1 och TGU 2 samt kurserna för matchledare, grundläggande tävlingsledare och förbundstävlingsledare.

För utövare kommer tävlingslicensen 2022 att vara utan kostnad för alla upp till 25 år. Dessutom blir det avgiftsfritt för klubbar att anmäla lag i Orange League, Green Challenge och samtliga 13-årsserier i Svenska Tennisligan våren inomhus och sommaren utomhus 2022.

Klubbar kommer därtill också att kunna ansöka om tre särskilda verksamhetsstöd:

  • arrangörsbidrag för endagarstävlingar
  • bidrag för klubbarrangerad tävlingsresa
  • bidrag för s.k. klubbvärd för att stimulera medlemsarbetet

Ansökan för verksamhetsstöden sker digitalt. Ansökan är nu öppen för alla klubbar till och med 10 november.