Fyra svenska spelare är kvar i Nordea Open. I singelturneringen står hoppet till Elias Ymer.

På tisdagen gick Elias Ymer vidare i singelturneringen och Filip Bergevi och Markus Eriksson i dubbel. På onsdagen tog sig även André Göransson vidare till andra omgången. André Göransson och Frederik Nielsen – som är andraseedade i dubbelturneringen – vann mot argentinska paret Facundo Bagnis och Federico Coria med 6-4, 6-3.
– Vi fick en halvtaskig start där vi hade problem att hålla serven i början. Tack vare att vi höll den positiva energin uppe så lyckades vi i underläge ta fem game i rad, säger André som uppskattade stödet på läktarna.
– Det är fantastiskt roligt att det kom så mycket publik. Det är så mycket roligare när det är mycket folk, speciellt på hemmaplan.

Dubbelpartnern Frederik Nielsen – som spelar för Fair Play TK när det kommer till klubbtennis – kommer från två veckors karantän på ett hotellrum i London efter Wimbledon.
– André var ändå snäll som ville spela med mig och vi gick in i den här tävlingen med inställningen att göra det så bra som möjligt och dra nytta av hemmapubliken. Det gick ju hyfsat bra ändå. 

Torsdagens matcher startar klockan 11. Filip Bergevi och Markus Eriksson möter Pablo Cuevas och Fabrice Martin i andra matchen på bana 1. Elias Ymer möter Henri Laaksonen, Schweiz, i dagens sista match på centercourten.