De båda topplagen GLTK och Fair Play fortsätter inkassera segrar och står sida vid sida med maximala åtta poäng. På söndag möts lagen i Malmö i en spännande tidig seriefinal.

Foto: GLTK:s Facebook

I Göteborg vann GLTK onsdagskvällens toppmöte med Solna TK med 4-2. Markus Eriksson och Christian Samuelsson städade av sin dubbel ganska snabbt, medan den andra dubbeln blev en gastkramare. Efter 1-1 i set lyckades Filip Prpic och 17 år yngre Karl Friberg vinna i matchtiebreak med 10-8.
Prpic fick sedan en tuff match mot Nicklas Timfjord som kunde vinna med 6-4, 6-7, 10-6. 

Antoine Escoffier svarade för en stark insats när han slog rutinerade DC-spelaren Markus Eriksson med 7-6, 6-3. Sen var det roliga slut för solnalaget.
Christian Samuelsson och John Hallquist Lithen vann i två set mot Karl Friberg och Yannick Stephan Born och 4-2-segern var klar.

Fair Play TK kom till start med bästa laget mot SALK där man gjorde processen kort i samtliga matcher.
I dubblarna vann André Göransson och Linus Frost och Filip Bergevi och Florian Lakat sina matcher och i de fyra singelmatcherna släkte malmölaget totalt 13 games efter vinster av Gustav Hansson, Florian Lakat, Marius Ruzgas och Linus Frost. Fair Play och GLTK har båda åtta poäng i toppen men Fair Plays storseger innebär att man har en marginell ledning med 22-2 i matcher mot GLTK:s 21-3. På söndag möts lagen i Malmö!
– Vi har bra lagsammanhållning och är taggade. Det kommer att stå mycket på spel nu på söndag när GLTK kommer på besök. Vi laddar batterierna och ser fram emot den matchen, sen får vi se om vi lyckas ta en finalplats, kanske till och med på hemmaplan. Det hade varit kul, säger Filip Bergevi till Fair Plays hemsida.

En viktig match för att inte halka ner under det nedre strecket var den i Borås mellan Elfsborg och KLTK. Gästerna vann till slut med 5-1 där enda hemmasegern kom i ena dubbeln. Oskar Govik och Alfred Wallin vann med 10-7 i matchtiebreak mot Simon Freund och Eric Ahren Moonga. I den andra blev det klara 6-1, 6-1 för Jakob Amilon och Alexander Watanabe Eriksson mot Erik Eliasson och Filip Ivarsson.
Simon Freund och Jan Koupil vann sina singlar i två set medan Jakob Amilon och Eric Ahren Moonga vann sina i matchtiebreak mot Erik Eliasson respektive Filip Ivarsson.

Upsala TK och Växjö TS tjuvstartade omgång 4 redan i måndags. Daniel Bertas båda segrar i dubbel (med Daniel Windahl) och i singel mot Robin Thour hjälpte inte. Smålänningarna vann den ena dubbeln (Tim och Adam Heinonen) och Robin Thour, Adam Heinonen och Johan Finnhult vann sina singlar och resan hem från Uppland blev lite lättare. 

Resultaten (klicka för matchfakta):

Upsala – Växjö 2-4
GLTK – Solna 4-2
Fair Play – SALK 6-0
Elfsborg – KLTK 1-5

Se tabell och spelprogram här! 

I dag spelas full omgång i damernas elitserie: 

Kl 11.45: Upsala – Enskede (sänds på Sporteye)
Kl 16.45: GLTK – SALK
Kl 17.00: Helsingborg – Tabergsdalen
Kl 17.15: Näsbypark – Fair Play

Följ utvecklingen här!