VILL DU LÄRA DIG MER?

När du har genomfört materialet är vår förhoppning att du tar steget att utbilda dig till tränare. Här får du mer information om hur du blir tränare i svensk tennis.

Bli tränare steg för steg
  1. Kontakta din tennisklubb där du är medlem och ska arbeta som tränare.
  2. Genomför Svenska Tennisförbundets tränarutbildningar.
Utbildningsprogrammet för tränare

Svenska Tennisförbundet erbjuder flera utbildningar som hjälper dig att bli den tränare du önskar vara. Genom att gå utbildningarna utvecklar du ditt tränarskap, blir bättre på att kommunicera med dina spelare, samlar på dig fler tips på övningar och ges möjligheten att möta andra tränare. Du blir dessutom undervisad av förbundets bästa utbildare. Här följer kortfattad information om de utbildningar som ingår i utbildningsprogrammet för tränare.

Grundutbildningar

Bastränarutbildning
Detta är det första steget i utbildningsprogrammet för tränare. Efter utbildningen kan tränaren arbeta med att organisera och genomföra träningar för yngre barn och nybörjare i alla åldrar. Bastränaren arbetar i nära samarbete med klubbtränaren som kan ansvara för planering och utvärdering för nybörjare och fortsättningsspelare.

Klubbtränarutbildning
Detta är det andra steget i utbildningsprogrammet för tränare. Efter utbildningen kan tränaren arbeta med att planera, organisera, genomföra och utvärdera en följd av aktiviteter för nybörjare och fortsättningsspelare. Klubbtränaren arbetar i nära samarbete med högre utbildade tränare som ansvarar för klubb- och spelarutveckling.

Multi SkillZ Tennis
Detta är en kompletterande utbildning som fokuserar på att utveckla allmänna idrottsfärdigheter som även är användbara i tennis. Utbildningen erbjuder ett strukturerat, modernt och energifyllt träningskoncept anpassat för barn (under 8 år). Titta på filmen nedan för att lära dig mer om konceptet Multi SKillZ Tennis.

Högre utbildningar

I de högre stegen i utbildningsprogrammet för tränare får du möjlighet att specialisera dina kunskaper då utbildningen mynnar ut i olika karriärspår. Mer information om Svenska Tennisförbundets högre utbildningar hittar du på SvTFs hemsida.

Funktionärsutbildningar

Vi rekommenderar att du utöver grundutbildningarna även går de första två stegen i funktionärsutbildningarna som är förkunskapskrav för klubbtränarutbildningen, det andra utbildningssteget för tränare.