SM i rullstolstennis i Karlstad är över och det blev guld för Stefan Olsson, Rebecka Sternisa Bellander och Henrik Härstedt/Hampus Linder Olofsson.

14 spelare kom till start i herrsingeln där storfavoriten Stefan Olsson, Falu TK, levererade. I finalen mot Hampus Linder Olofsson, Växjö TS blev det 6-1, 6-0 och dessförinnan slog han ut Lars Jernberg, USIF och Henrik Härstedt, Ystads TK och tappade totalt två game på de tre matcherna.
– Arrangemanget var klockrent, ett av de bästa SM jag har varit på med toppenfina grusbanor. Det är en väldigt engagerad klubb och ett bra ställe.

Hur många SM-guld har du nu?
– Jag har väldigt många ska jag vara ärlig så har jag inte jättekoll på det, men jag skulle gissa på runt 15 i singel och kanske fem-sex i dubbel.

Har du bestämt dig om det blir en fortsatt elitsatsning?
– Nej, jag har faktiskt inte bestämt mig ännu. Jag har börjat träna hårdare för att se hur kroppen mår. Det är framförallt en höft som krånglar, så vill se hur den pallar med allt innan jag bestämmer mig mer, säger Stefan Olsson.

Stefan Olsson fick ännu ett SM-guld till samlingen. Foto: Karlstads TK

Tidigare i sommar meddelade sverigeettan på damsidan Rebecka Sternisa Bellander, Oskarshamns TK, att hon lägger ner sin elitsatsning. Hon dök dock upp i Karlstad och la beslag på guldmedaljen i damsingel. I poolspelet vann hon med 6-0, 6-0 mot både Alicia Edson, Norrköpings TK och Cajsa Adolfsson, SALK. 

Hampus Linder Olofsson skulle, trots finalförlusten i singel, få åka hem till Växjö med ett guld. Det kom i Open-dubbel i par med Henrik Härstedt. I finalen mot Eric Löf, Tabergsdalens TK och Isak Salomonsson, Westerviks TK blev det 6-0, 6-0. 

17 deltagare. 28 matcher. SM i Karlstad lockade fler tävlande än vanligt. SvTF:s Paratennisråd med Jens Nilsson och Petter Edström var på plats liksom förbundskapten för rullstolstennisen Niclas Rodhborn som också deltog i tävlingen.

Resultaten från SM

Succé för SM i rullstolstennis