Mirjam Björklund var nära att slå ut andraseedade Richel Hogenkamp i semifinalen i Swedish Ladies. Samtidigt är både Johanna Larsson och Andreas Siljeström klara för dubbelfinaler.

Mirjam Björklund (356 på WTA-rankingen) vann första set med 6-4, förlorade andra med 4-6 och föll dessvärre även i tiebreak 6-7(4) i avgörande set mot Richel Hogenkamp (#188) från Nederländerna.

– Det var väldigt blandade känslor efter en sådan match, men jag tjänar ingenting på att vara negativ just nu. Jag kommer ihåg känslorna under träningar i framtiden och i efterhand och använder det som bränsle, men just nu fokuserar jag på att det varit en bra vecka men mycket stöd och bra tennis.

Mirjam Björklund lämnar Ystad, men visar snart upp sig för en större tennispublik på svensk mark. Hon har ett Wild Card till WTA125-tävlingen i Båstad.

– Jag kommer ta lite vila närmsta dagarna och ladda upp inför Båstad. Det blir kanske en 25K i Holland nästa vecka, men det får kroppen bestämma helt enkelt.

I söndagens final i Ystad möter Hogenkamp förstaseedade Danka Kovinic. 

På söndagen spelar även Johanna Larsson final i dubbel, tillsammans med Kirsten Flipkens, i grästurneringen på Mallorca. Där möter de spanska paret Maria Jose Martinez Sanchez och Sara Sorribes Tormo. 

Samtidigt är Andreas Siljeström och Sergios Galdes i dubbelfinal i Blois i Frankrike, där de möter hemmaspelarna Corentin Denolly och Alexandre Muller.